Ben jij op zoektocht gegaan naar nieuwe raamdecoratie voor je huis? Dan wil je vanzelfsprekend dat je de perfecte raambekleding in huis haalt. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk talloze soorten raambekleding waaruit je kunt kiezen. Ben jij benieuwd welke soorten raambekleding er nou precies zien? In deze blog vind je de vijf meest voorkomende soorten raambekleding. Zo weet je waar je allemaal uit kunt kiezen.

Rolgordijnen behoren tot raamdecoratie

Ten eerste heb je rolgordijnen. Dit type raamdecoratie is immens populair. Dit komt doordat deze raambekleding op- en afgerold kan worden. Daardoor kun je constant aanpassen hoeveel zonlicht door het huis schijnt. Verder is het ook een voordeel dat rolgordijnen weinig stof opvangen. Dit is ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor bijvoorbeeld huismijten. Op plekken als Raamdecoratieshop zie je tevens dat er erg veel keuze is in de kleuren van rolgordijnen. Daardoor zit er altijd wel een model tussen dat bij je past.

Jaloezieën

Ten tweede zijn jaloezieën ook een type raamdecoratie. Deze raambekleding staat bekend om het feit dat het bestaat uit horizontale of verticale stroken. Je draait deze stroken om meer of minder zonlicht toe te laten. Daardoor is het mechanisme anders vergeleken met rolgordijnen. De voordelen van jaloezieën zijn dat je veel keuze hebt. Denk dan aan een grote hoeveelheid verschillende kleuren. Zo past er altijd wel een jaloezie bij de rest van je interieur. Ook zijn jaloezieën vaak relatief goedkoop. Het nadeel is echter dat deze raambekleding relatief kwetsbaar is.

Luxaflex

Hoewel luxaflex een bepaald merk jaloezieën is, weten veel mensen dit niet. Daarom is het belangrijk om dit type zonwering kort te vermelden op deze lijst. Luxaflex beschikt over precies dezelfde voordelen als jaloezieën. Denk dan ook aan niet eerder genoemde voordelen als het feit dat deze zonwering eenvoudig schoon te maken is. Ook staat Luxaflex bekend om het gebruiksgemak. Iedereen weet wel hoe het mechanisme van Luxaflex werkt. Daardoor is dit een keuze die klassiek is, maar nog steeds een aanrader.

Vouwgordijnen

Tevens zijn vouwgordijnen erg populair. Zoals de naam al suggereert, is het met deze type raamdecoratie zo dat de gordijnen in- of uit elkaar worden gevouwen. Het voordeel van deze zonwering is dat het niet zoveel ruimte in neemt qua dikte vergeleken met een rolgordijn. Alles wordt immers netjes in elkaar gevouwen. Verder is het ook een voordeel dat vouwgordijnen een isolerende functie hebben. Daardoor helpen ze om je energiekosten omlaag te drukken. Al met al zijn vouwgordijnen een optie om zeker niet over het hoofd te zien.

Klassieke gordijnen

Tot slot zijn ook klassieke gordijnen een uitstekende optie voor raamdecoratie. Iedereen weet wel wat klassieke gordijnen inhouden. Met name als jij een klassieke look wilt hebben, zijn deze gordijnen van een uitstekende optie. De voordelen van klassieke gordijnen zijn met name dat het goed isoleert en ook geluid goed weert. Echter kunnen klassieke gordijnen veel geld kosten. Houd hier dan ook goed rekening mee.

Comments are closed