Niet iedereen heeft een gigantisch huis. Vooral mensen die in een flat of een appartement wonen kunnen uitdagingen hebben met de keuken. Die in de regel relatief klein is en eigenlijk alleen functioneel is. Toch wil het oog ook wat en daarom heb je ook besloten om op zoek te gaan naar een goedkope kleine keuken. Om er vervolgens achter te komen dat je toch nog een hoop geld kwijt bent. Niet als je op zoek gaat naar een goedkope kleine keuken! In onze blog vertellen we hoe je het beste naar goedkope kleine keukens kunt zoeken en waar je op moet letten.

Goed voorbereiden

Een kleine keuken heeft een voordeel, want je hebt niet veel ruimte om een groot keukenblok en meerdere keukenkastjes te plaatsen. Als je een beetje handig bent kun je heel eenvoudig zelf een kleine keuken plaatsen en monteren. Je kunt dan al flink wat geld op de installatiekosten besparen! Als je zelf aan de slag gaat is het goed om jezelf te oriënteren bij verschillende aanbieders, want vergelijkbare producten kun je vaak elders goedkoper krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen bij verschillende aanbieders te bestellen, want de spoelbak kan bijvoorbeeld bij de één goedkoper zijn dan bij de ander. Terwijl die wel de beste prijs op keukenkastjes aanbiedt. Let er dan wel goed op dat de onderdelen dezelfde levertijd hebben. Anders loopt je project ongewild vertraging op.

De materialen van een goedkope kleine keuken

Een goedkope kleine keuken bestaat doorgaans uit goedkope materialen. De panelen zijn vaak duurder dan het skelet waar bijvoorbeeld het keukenblok goedkoop van is gemaakt. Dat heeft te maken het het feit dat in goedkopere keukens vaan met spaanplaat en MDF wordt gewerkt. Dat zie je niet aan de buitenkant, maar je voelt het wel in de beurs. Door voor goedkopere materialen te kiezen kun je dus ook flink geld besparen. Terwijl het geen afbreuk doet aan de kwaliteit en het uiterlijk van de kleine keuken.

Een onderdeel waar je veel geld op kunt besparen is het aanrechtblad. Het aanrechtblad is doorgaans het duurste onderdeel in een keuken. Zeker wanneer je kiest voor een blad van natuursteen. Je kunt kosten besparen door te kiezen voor een keukenblad van fineer of kunststof. Deze hebben ook een luxueuze uitstraling en zijn kwalitatief net zo goed. Ze zijn wel iets minder duurzaam. 

Welke spoelbak en kraan kies jij?

Wanneer je in een goedkope kleine keuken een spoelbak wilt laten monteren heb je ook enorm veel keuze uit verschillende soorten spoelbakken. Een spoelbak van geëmailleerd plaatstaal of keramiek is mooi, maar ook een stuk duurder. Daarnaast zijn deze materialen ook nog eens gevoelig voor warmte, krassen en andere beschadigingen. Door te kiezen voor een spoelbak van inox, roestvrij staal of kunststof kun je een flinke euro besparen. Terwijl je hierbij ook nog steeds genoeg keuze hebt in verschillende formaten en kleuren. Datzelfde geldt voor de kranen. Luxueuze kranen met meer functies zijn praktischer en ook mooier, maar heb je het ook echt nodig? 

Comments are closed