De zoektocht naar nieuwe gordijnen was een pittige, maar je bent erin geslaagd. Toch kun je nog niet de slingers (of de gordijnen) ophangen, want heb je ook al gekeken naar het systeem om ze op te hangen? Doorgaans heb je de keuze uit verschillende soorten gordijnrails en roedes en binnen deze categorieën kun je ook weer enorm veel keuzes maken. Het hele spel begint weer van voor af aan. Maar wij helpen je graag op weg en daarom bespreken we in onze blog welke keuzes je kunt maken als je voor ophangsystemen gaat winkelen. 

Enkelspoor gordijnrails kopen

Het enkelspoor gordijnrails is de populairste variant en deze kun je vrij onopvallend aan het plafond bevestigen. Het enkelsporige rails is geschikt voor zowel lichte als zwaardere gordijnen. Bij brede kamers kun je kiezen om twee of meerdere enkelsporige rails met elkaar te verbinden door middel van een speciaal koppelstuk. Het is dan wel belangrijk dat je de rails correct bevestigt zodat je de gordijnen makkelijk kunt openen en sluiten. En dat bijvoorbeeld een strook niet in het midden van het raam komt te hangen.  

Meersporige rails

Meersporige rails zijn logischerwijs gordijnrails met meerdere sporen en deze zijn handig als je met meerdere soorten raambekleding werkt. Bijvoorbeeld als je een vitrage met een overgordijn hebt en wil ophangen. Veel mensen kiezen hiervoor, omdat ze op de dag wel wat licht willen hebben, maar ook van privacy willen genieten. Terwijl je het in de avond gezellig donker kunt maken. Meersporige gordijnrails zijn feitelijk net zo makkelijk te bevestigen als de enkelsporige variant en ook net zo onopvallend. Ze zijn wel iets breder door de meerdere sporen die er zijn. Dat is vooral belangrijk bij het afmeten en je moet ervoor zorgen dat je voldoende ruimte houdt tussen het kozijn en waar de rails komt te hangen.

Gordijnrails kopen voor gordijnen met ringen of lussen

De traditionele gordijnrails is niet geschikt voor gordijnen met ringen of lussen en dat is toch even schrikken. Maar geen paniek, want ook voor deze gordijnen zijn systemen verkrijgbaar. Het beste wat je kunt doen is een roede kopen. Een roede bestaat simpel uitgelegd uit houders die je tegen de muur of aan het plafond bevestigt en deze houders dragen een balk of een stang. De stang steek je door de ringen of de lussen van het gordijn en vervolgens hang je de stang op aan de houders. Zo simpel is het! Het grote voordeel van roedes is dat gordijnen eenvoudig zijn af te nemen en dat je ze dan kunt strijken of wassen. Terwijl je met roedes ook leuke effecten kunt creëren.

Elektrische gordijnrails kopen

Bouw je het huis van de toekomst? Of wil je gewoon een product die gemak geeft? Dan is een elektrische gordijnrails kopen een goede keuze. Met een druk op knop kun je de gordijnen openen en sluiten. Elektrische gordijnrails worden alsmaar populairder en maken ook steeds vaker een onderdeel uit van de smart home oplossingen die er zijn. Er zijn zelfs systemen die je met een app op de telefoon of de tablet kunt bedienen of zelfs met spraakcommando’s kunt bedienen. Het is goed denkbaar dat over een aantal jaren vrijwel alle gordijnen aan een elektrische gordijnrails ophangen. 

Comments are closed