Watblief? Een cinewall? Nog nooit van gehoord? Daar komt-ie dan. Waar groepen mensen zich thuis omheen, voor de gezelligheid, voor het knusse, het samenzijn, de social gathering, voor recreatief genieten? Dat zijn vandaag de dag precies twee dingen: de tv en speels vuur in de haard. Televisie en puntige vlammetjes kunnen ons avondenlang bekoren. En wat is dan een cinewall? Dat is een combinatie van die twee: een voorzetwand waarin een breedbeeldtelevisie is gestoken waaronder een vaak langwerpig vuurspel van een brede haard flakkert. Als je dan toch een kloppend hart in je woonkamer wilt, zijn cinewalls wel echt het einde.

Cinewalls als koopje, als eigen klus of als project

Nou zijn er drie manieren om aan een cinewall te komen. Je kunt hem kant-en-klaar bestellen, hem exact naar je ruimte ontwerpen en dan zelf bouwen of alles uitbesteden. Het is logisch dat de kosten van kant-en-klaar veel geringer zijn dan maatwerk. Maar het hoeft niet altijd minder mooi te gaan worden. In dit artikel komen de voor- en nadelen van de drie types cinewalls aan de orde. Allereerst de kant-en-klare cinewall.

Eentje selecteren die kant-en-klaar is

Een cinewall die al standaard opgebouwd kan worden heeft nogal wat voordelen. Hij is snel te leveren, dus je hebt in no-time je nieuwe kamer hart overeind staan. Je hoeft niet te piekeren over alle mogelijkheden van een zelf te ontwerpen cinewall. Je kiest slechts uit de opties die bij kant-en-klare cinewalls mogelijk zijn. Zo is er nog wel de keuze uit het type haard dat je erin wilt (elektrisch of op olie), de breedte en afwerking daarvan. Of dat je er wel of geen soundbar in wilt verwerken. Het grootste voordeel van kant-en-klaar is echter de prijs. Zo kun je ook met een bescheiden budget het verschil in je kamer krijgen. Aan de andere kant loop je ook tegen een paar nadelen op. Je bent beperkt in je keuze dus niet al je wensen zullen vervuld kunnen worden. Je kunt een bestaande haard of televisie er niet altijd mooi in kwijt. En design en kleur gaan bijna nooit perfect samen met je interieurstijl.

Cinewalls als zelfbouwklus

Heb je zin om te klussen? Voel je je goed met decoupeerzaag en elektradraad? Wat let je dan om zelf de handen uit de mouwen te steken en de mooiste cinewall te maken van Nederland. Heb je al een elektrische haard of een fraaie tv? Dan neem je die maten als uitgangspunt en bouw je die later in. Een van de grootste voordelen van zelf maken is dat je een wand kunt fabriceren die naadloos in je ruimte opgaat. Heb je bijvoorbeeld een stuk wand tussen twee hoge ramen? Dan kun je die als maat aanhouden en tussen de ramen gaan inspringen. Verdere voordelen zijn dat jij zelf het materiaal kunt kiezen en de afwerking (leer, steen strips, enz.). De sfeerhaard zet je natuurlijk onder de tv maar je kunt links en rechts ook mooie nisjes maken.

De cinewall volgens jouw ontwerp laten maken

Er is nog een optie. Geheel volgens jouw wensen laat je dan authentieke cinewalls maken door experts. Dit is wel de meest prijzige optie van de drie. Aan de andere kant heb je dan professionals aan het werk en zit je even later met z’n allen voor een hele geslaagde cinewall.

Comments are closed